Uuden asunnon osto

Teemme uuden asunnon oston sinulle niin helpoksi kuin suinkin pystymme, rahoitusta myöten. Voit luottaa siihen, että hoidamme kaiken lakien mukaan ja sinun etusi varmistaen.

Tee kanssamme elämäsi helpoin ja luotettavin asuntokauppa!

Uuden asunnon ostossa turvallisuus, laatu, hinta ja sijainti ratkaisevat. Ymmärrämme asiakkaan tarpeet, ja siksi panostamme juuri näihin asioihin. Tee kanssamme elämäsi helpoin ja luotettavin asunto-kauppa! Saat kaupan päälle hyvää palvelua ja hyvän mielen.

Suomessa asuntojen kokonaisvaltaista suunnittelua ja rakentamista ohjataan monilla lailla ja määräyksillä, joista pidämme aina kiinni. Asuntokauppalaki asettaa reunaehdot myös itse kaupan tekemiseen. Kaikki kohteemme kytketään asuntokauppalain mukaiseen rakentamisvaiheen RS-järjestelmään, joka antaa suojaa ja turvaa ostajan edut.

Ennen kuin rakentaminen polkaistaan käyntiin, asetamme jokaiseen asuntoon vielä 10 vuoden vakuudet taloyhtiön ja sen osakkaiden hyväksi.

Varaus ja lopullinen kauppa

Ostaja voi tehdä ns. nimivarauksen suosikkiasunnostaan ennakkomarkkinoinnin ja rakentamisen aikana. Nimivaraus on meillä voimassa sopimuksen mukaan 1–3 viikkoa. Nimivaraus ei sido ostajaa vielä mihinkään.

Ennakkomarkkinoinnin aikana selvitämme mahdollisten ostajien kiinnostusta kohteeseen ja teemme asunnoista varaussopimuksia. Varausmaksu on 2000 € asunnon koosta riippumatta. Summa palautetaan, mikäli varaus puretaan. Muutoin varaussopimus on voimassa, kunnes kauppakirja allekirjoitetaan.

Ennen kauppakirjan allekirjoitusta saat tutustua rauhassa RS-kohteen turva-asiakirjoihin. Näitä ovat mm. yhtiöjärjestys, vakuustodistukset, taloussuunnitelma, kiinteistön asiakirjat, rakennuslupa, lupapiirustukset, rakennustapaselostus ja urakkasopimus.

Kauppahinta, yhtiölaina ja velaton hinta

Neuvottelemme rahoittajapankin kanssa taloyhtiölle lainan, jonka suuruus kohteesta riippuen on 50–70 % asunnon kokonaishinnasta. Mikäli hyödynnät taloyhtiön ottaman lainan, tarvitset vähemmän omaa rahaa. Asuntoon kohdistuva osuus taloyhtiölainasta maksetaan pois kuukausittaisella rahoitusvastikkeella. Voit maksaa osuutesi myös yhdellä kertaa ennen asuntokohteen valmistumista tai myöhemmin isännöitsijän ja hallituksen määrittäminä aikoina.

Kauppahinta = summa, jonka ostaja maksaa kohteen rakennuttajalle.

Velaton hinta = kauppahinta + myytäviin osakkeisiin sisältyvä osuus taloyhtiön lainoista.

Kauppahintaa maksetaan rakennushankkeen edistymisen mukaan. Jokaiselle taloyhtiölle on ennakkoon laadittu maksuaikataulu.

Varainsiirtoveron maksaminen uuden asunnon ostosto

Kaupasta maksettavan varainsiirtoveron maksaa ostaja. Varainsiirtoverolaissa tarkoitetun ensiasunnon ostajan ei tarvitse kuitenkaan veroa maksaa. Varainsiirtovero on 2,0 % velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero on maksettava ja varainsiirtoveroilmoitus verotoimistolle annettava kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. Omistusoikeus siirtyy ostajalle muuttopäivänä, kun koko kauppahinta on suoritettu.

Muutto uuteen kotiin

Voit tarkistaa asunnon arvioidun valmistumisajan kauppakirjasta. Tarkka muuttopäivä ilmoitetaan kuukautta aiemmin.

Ennen muuttoa järjestämme asunnon ostaneille infotilaisuuden, jossa käymme läpi asunnon laitteiden käyttö- ja huoltotoimenpiteitä. Selvitämme mm. ilmanvaihtoon, vesi- ja viemäritekniikkaan sekä sähköistykseen liittyviä asioita.

Muuton yhteydessä saat kirjalliset ohjeet Kodin kansion muodossa. Kansio sisältää valmistajien ja tavarantoimittajien laatimia tuotekohtaisia käyttö- ja huolto-ohjeita. Kansio on asuntokohtainen ja se on hyvä säilyttää asunnon koko elinkaaren ajan. Asunnon jälleenmyyntiarvo on parempi, kun sinulla on esittää seuraavalle ostajalle kohteen dokumentit yksissä kansissa.

Muuton jälkeen tarjoamme ostajille veloituksetta pientä kiinnitysapua. Castomin ammattimies on käytettävissä noin 2 tunnin ajan taulujen ja verhotankojen kiinnittämiseen.